‘İş güvenliği istiyoruz’

‘İş güvenliği istiyoruz’

‘İş güvenliği istiyoruz’

İstanbul Beyoğlu’nda tartıştığı otomobildeki şüpheliler tarafından tabancayla vurularak öldürülen İSPARK çalışanı Necmettin Yanık için yaklaşık 500 İSPARK görevlisi eylem yaptı. Ellerinde Yanık’ın fotoğraflarını taşıyan grup, dün öğle saatlerinde Beyoğlu’ndaki otoparkta toplandı. Grup, “Necmettin’e uzanan eller kırılsın” sloganları attı.

‘Sessiz kalan da’
Grup adına basın açıklaması yapan Hak-İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası 8 Nolu Şube Başkanı Taner Duran, “Meydanlarda çalışanlara yönelik şiddetin sorumlusunun yalnızca şiddeti uygulayanlar değil, şiddete sessiz kalan, gereğini yapmayan, korumaya yönelik tedbirleri almayan yetkililerin de sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Sosyal devletin birinci görevi, bizim de en doğal hakkımız olan çalışma ortamında korkmadan, huzurluca çalışmak istiyor, can ve iş güvenliğinin de sağlanmasını istiyoruz” dedi.

3 kız çocuğu vardı
Basın açıklamasının ardından grup yürüyerek Necmettin Yanık’ın son yolculuğuna uğurlanacağı Kasımpaşa Merkez Camii’ne gitti. Yanık’ın cenaze namazına ailesi ve yakınlarının yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, iş arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Necmettin Yanık’ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından götürüldüğü Kulaksız Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Beyoğlu’nda, tartıştığı otomobildeki şüpheliler tarafından tabancayla vurularak öldürülen otopark görevlisi Yanık, üç kız çocuğu babasıydı.

Kaynak: Milliyet

Son Paylaşılanlar

Kategoriler

Etiketler