SABİHA GÖKÇEN’DE PATLAMA: 2 YARALI!

SABİHA GÖKÇEN’DE PATLAMA: 2 YARALI!

SABİHA GÖKÇEN’DE PATLAMA: 2 YARALI!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı apronunda, 206 numaralı köprü önünde saat 02.05’te patlama meydana geldi. Olayda uçakta temizlik yapan iki person yaralandı. Havalimanı etrafında güvenlik önlemi alınırken bölgeye polis ve ambulans sevk edildi.

Apronda meydana gelen ve havalimanı dışından kaynaklı olduğu belirtilen patlamanın ardından TEM bağlantı köprüsüne çevik kuvvet gönderildi. Saldırının havan topuyla yapıldığı iddia edildi. Yaralanan iki temizlik görevlisinin havalimanı yakınındaki Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.

POLİS HELİKOPTERİ HAVALANDI

Atatürk Havalimanı’ndan bölgeye Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait kızılötesi kameraya sahip Bell 429 tipi helikopter gönderildi. Bölgede uçan helikopter saldırı ile ilgili iz arıyor.

Havalimanı mülki amiri ve emniyet müdürü de havalimanına geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı girişlerinde ekstra güvenlik önlemi alındı. Tüm araçlar detaylı olarak aranıyor.

İSG: UÇUŞ OPERASYONU SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

Olayın ardından terminal işletmecisi İGA bir açıklama yaptı:

“Terminal işletmesini yapmakta olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın apron bölgesinde 23. 12.2015 tarihinde gece saat 02:00 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın nedeni ile ilgili yetkililerin araştırmaları devam etmektedir. Terminalimizde uçak iniş kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz bir şekilde devam etmektedir”

PEGASUS’TAN AÇIKLAMA

23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02:05’te, İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir.

HAVA TRAFİĞİNE AÇILDI

Sabiha Gökçen Havalimanı bir süredir devam eden pist tamir çalışmaları nedeniyle saat 01.00 ile 05.00 arasında hava trafiğine kapatılıyor. Güvenlik önleri alınan havalimanında uçak trafiği saat 05.00 itibari ile yeniden başladı.

BİR YOLCUNUN GÖZÜNDEN YAŞANANLAR

Olayı bir yolcu Ekşi Sözlük’e şöyle yazdı:

Şu an Sabiha Gökçen’deyim ve patlamanın olduğu yeri çok net görebiliyorum. Saat 02.00 sularıydı. Sabahki uçağımı bekliyordum, tam uykuya dalmak üzereyken güm diye bir ses geldi ve yerimizden sıçradık. Ardından herkes ne olduğunu anlamaya çalışırken aynı şiddette bir ses daha geldi.
Önce uçak düştüğünü zannettik. Daha sonra birkaç tane daha bu seslerden duyduk ama ortada ne alev vardı ne de duman. Camdan gördüğümüz tam karşımızda duran pegasus uçağından havaalanı görevlilerinden bir kız koşarak çıktı ve kolunu tutuyordu. Diğer havaalanı çalışanları kızın kolunu birşeyle sardılar. 206 nolu kapıya dayalı körük uçaktan uzaklaştırıldı.
Birkaç dakikada pegasus uçağının etrafını ambulanslar, itfaiye vb. Acil durum araçları sardı. Ama yine ortada herhangi bir duman ateş gibi birşey yoktu.
Havaalanı görevlileri panik içinde olay yerine geldi ve bayılan kızlar oldu. Ambulanslardan uçağın içine koşup bakan ve geri dönen çok sayıda insan oldu. Yine bir kişiyi uçaktan çıkarıp ambulansla götürdüler. Yaklaşık yarım saat sonra uçaktan sedye ile birini çıkardılar.
Bize de bir güvenlik görevlisi gelip camlara yakın oturmamamız gerektiğini söyledi.
Halen herkes panik içinde. Kimse tam olarak ne olduğunu anlamış değil.
An itibariyle uçak tamamen boşaltıldı ve etrafı çevrildi. İtfaiye, ambulans ve havaalanı görevlileri uçağın başında bekliyor.


APRON24.COM

Son Paylaşılanlar

Kategoriler

Etiketler