İnşaatlarda İş Güvenliği Dikkate Alınmıyor

İnşaatlarda İş Güvenliği Dikkate Alınmıyor

İnşaatlarda İş Güvenliği Dikkate Alınmıyor

Türkiye genelinde başta inşaatlar olmak üzere bir çok alanda her geçen gün iş kazası yaşanmasından ders alınmıyor. Kars’ta bir inşaatın çatısında çalışan işçilerin iş güvenliğini dikkate almamaları kazalardan ders çıkarılmadığını gözler önüne seriyor. Emniyet kemersiz ve kasksız çalışan işçiler her an ölümle sonuçlanacak kaza riski altında çalışıyor.

Evlerine ekmek götürme telaşında olduklarını aktaran işçilerden Turgay Ölçek, iş güvenliğini yanlış anladıklarını, aslında iş güvenliğinin can güvenliği olduğunu biliyor. Şimdiye kadar iş kazası yaşamadığını ifade eden Ölçek, arkadaşlarından iş kazası geçirenlerin çok olduğunu hatırlatıyor ve ekliyor; “Bir elektrikçi arkadaşımız, karşıdan karşıya atlarken ikinci kattan düştü. Demir filizler var, ona pantolonunun paçası takılıyor, kafası üstü çakıldı.”

Ölçek; “İnşaatta çalışmanın basit bir iş olduğunu söylesek yalan olur. Zor bir meslektir. Ücretlerimiz çok düşüktür. Emeğimizin karşılığını, hakkını alamıyoruz.” diyerek de yaşadıklarını ekonomik sıkıntıyı vurguluyor.

Son Paylaşılanlar

Kategoriler

Etiketler